Workshop Wijn & Kaas combineren Amsterdam – Voorjaar 2020

Voor wie?

Voor iedereen die houdt van kaas en wijn. U bent een bewuste proever en laat u niet leiden door bestaande conventies over eten en drinken. Het is niet noodzakelijk om veel van wijn te weten. In deze workshop gaat het om proeven en bewust ervaren wat er in uw mond gebeurt. Iedereen kan dat, maar niet iedereen stelt zich er voor open. In één avond leert u mooie wijnen met de juiste kaas combineren. Leuke en bovenal lekkere workshop.

Wanneer en hoe laat?

De workshop is in het voorjaar van 2020 en duurt van 19.30 uur tot ongeveer 22.30 uur. De precieze datum wordt later bekend gemaakt.

Waar?

Wijnkoperij de Hermitage; KNSM-laan 293, Loods 6, 1019 LE AMSTERDAM
Mooie locatie in het hart van Amsterdam!

Wat?

Naar aanleiding van de vraag: “Heeft u een wijn voor bij het kaasplankje?”, is deze workshop ontwikkeld. Het is namelijk onmogelijk om op basis van die vraag een volledig en correct wijnadvies te geven. Aan de hand van ongeveer 7 verschillende kazen met ieder een verschillend smaakprofiel, gaat u bewust ervaren wat er met de verschillende combinaties van kaas en wijn gebeurt in uw mond. We proeven o.a. witschimmel, blauwschimmel, roodbacterie en jonge geitenkaas. We schenken er ongeveer tien verschillende wijnen bij. Aan het eind van deze drie uur durende wijn en kaas workshop bent u in staat om zelf het ultieme kaasplankje samen te stellen en daar de beste wijn bij uit te zoeken. Wijn en kaas combineren wordt voor u vanaf nu een feestje!

Docent

Caroline Cocheret, Register Vinoloog en winnaar Grand Prix Saint Hubert 2012, in teamverband.

Caroline is Magister Vini in opleiding. Het diploma Magister Vini is het hoogste Nederlandse professionele wijndiploma. Op dit moment zijn er slechts negen wijnprofessionals die dit diploma behaald hebben.

Kosten en inschrijving

60 euro, inclusief btw. Na inschrijving ontvangt u van ons per e-mail een bevestiging en factuur. U kunt uzelf inschrijven door onderstaand formulier in te vullen.

TIP: ook leuk om cadeau te geven!

Wilt u zich niet inschrijven maar heeft u een vraag over de cursus? Neem dan contact op via het contactformulier.

U krijgt na het verzenden van het inschrijfformulier een bevestiging per e-mail. Let op: deze kan in uw spam terecht komen.