Nieuws

Wijnreis Spanje naar DO Yecla, november 2022

Nadat ik eerder dit jaar het examen Spanish Wine Specialist met goed gevolg had afgelegd kreeg ik een uitnodiging van de DO Yecla en ICEX/Foods en Wine uit Spanje om dit bijzondere wijngebied te bezoeken. Samen met zes andere Nederlandse en Belgische wijnspecialisten werden we bijzonder gastvrij onthaald. Zo werden we ontvangen op het stadhuis van Yecla door de burgemeester Maria Dominguez en door Rafael Verdú, president van DO Yecla. Ook de lokale media was daar aanwezig voor televisieopnames en interviews. Tijdens deze reis kregen we een goede indruk van wat dit wijngebied allemaal te bieden heeft. Lees hier het hele reisverslag.


foto_wijngaard Ahr.2Nieuwe workshops en cursussen gepland in 2022

Er starten in het najaar van 2022 weer een aantal nieuwe wijnworkshops en cursussen, voor zowel beginnende als meer gevorderde wijnliefhebbers. Op 30 september staat de workshop Wijn & Kaas in Amsterdam gepland (ook leuk om cadeau te geven). Iedereen die zich verder wil verdiepen in wijn kan deelnemen de cursus voor het wijnoorkonde (SDEN 2, beginners) of  het wijnbrevet (SDEN 3, meer gevorderden) gepland. Deze cursussen kunnen worden afgesloten met een examen. Ook start er in oktober een workshop Spaanse en Portugese wijnen, waarin je in 2 avonden alles leert over deze prachtige wijnlanden.


Caroline behaalt haar Sommelieroorkonde en is Spanish Wine Specialist

Caroline heeft tijdens het stilvallen van de cursussen door corona niet stilgezeten. Ze heeft haar Sommelieroorkonde behaald en mag zichzelf sinds kort ook Spanish Wine Specialist noemen!


SDEN 2 Wijnoorkonde vanaf 5 oktober 2021

SDEN_wijn2

Op 5 oktober start er een nieuwe SDEN 2 Wijnoorkonde in Huizen. Deze wijncursus is bij uitstek geschikt voor beginnende wijnliefhebbers die meer willen weten van wijn en de wondere wijnwereld. Aan het einde van de 5 avonden beschikt u over een gedegen basiskennis. Het kopen van wijn, uitkiezen van wijn in restaurants en het combineren van wijn/spijs zal u na de cursus gemakkelijker afgaan en meer plezier bezorgen. Klik hier voor meer informatie.


SDEN 2 wijnoorkonde in Obdam – januari 2020

In januari 2020 geeft Caroline Cocheret de wijncursus SDEN 2 in Obdam. Deze cursus is voor beginnende wijnliefhebbers die meer willen weten van wijn en de wondere wijnwereld. Aan het einde van de 5 avonden beschikt u over een gedegen basiskennis. Aan de hand van de te proeven wijnen worden belangrijke thema’s behandeld zoals wijnbereiding, etiket lezen, druiven herkennen, herkomst, kwaliteit, een proefnotitie maken en natuurlijk wijn en spijs.

Inschrijving voor de cursus verloopt via de website van De Brink.


NajaarsproeverijZondag 13 november:
Najaarsproeverij bij Henri Bloem in Bussum

SAVE THE DATE!!

Zondagmiddag wordt er een najaarsproeverij gehouden door Henri Bloem bij ‘onze’ cursuslocatie de Vernissage in Bussum. Op deze dag staat er een ruime selectie wijnen klaar om te worden geproefd. Wijneducatie Nederland is gevraagd om de wijnproeverij te begeleiden en een mini wijncursus in één middag te geven!

WANNEER?   Zondag 13 november 2016
HOE LAAT?   Van 14.00 tot 17.00 UUR
WAAR?          De Vernissage, Dr. A. Kuyperlaan 1a, Bussum
ENTREE?       € 10,- per persoon

Klik hier om aan te melden


WijnQuizWijnQuiz bij Henri Bloem Zaterdagmiddag 1 oktober a.s

Wijneducatie Nederland en Wijnkoperij Henri Bloem slaan de handen ineen. Op zaterdagmiddag 1 oktober organiseren zij de leukste WijnQuiz van het jaar. In de sfeervolle wijnwinkel in Bussum kun je op een leuke manier je kennis testen van wijn en mooie prijzen winnen. Iedereen kan meedoen!

Voor wijnliefhebbers, wijnkenners en leken, maar vooral: voor iedereen die zijn of haar kennis wil testen van wijn. Samen met Wijnkoperij Henri Bloem verzorgt Wijneducatie Nederland de WijnQuiz. Op zaterdag 1 oktober a.s. start de eerste Quizronde om 14.30 uur en de tweede Quizronde staat gepland om 15.30 uur. Kom je wijnkennis testen, lekker proeven en leuke prijzen winnen.

Wijnkoperij Henri Bloem is een begrip in Bussum. Eigenaren Albert de Croon en Mark de Graaf delen de passie voor wijn en hebben al jaren een neus voor de lekkerste wijnen. Zij staan je graag terzijde bij jouw keuze uit het ruime aanbod van de mooiste wijnen.

De WijnQuiz wordt verzorgd door Caroline Cocheret de la Morinière van Wijneducatie Nederland. Zij is Register Vinoloog én Magister Vini in opleiding. Een bevlogen wijndocent dus die vol passie beginnende én gevorderde wijnliefhebbers alles leert over wijn en de wondere wijnwereld. Kijk voor meer informatie over de verschillende leerzame én gezellige wijncursussen op: www.wijneducatienederland.nl.

Kom zaterdagmiddag 1 oktober naar Henri Bloem, Huizerweg 45-B in Bussum en doe mee met de leukste WijnQuiz van het jaar!


Logo_AWDWijneducatie Nederland aangesloten bij de Associatie van Wijndocenten!

Vakkundig, boeiend, leerzaam en betrouwbaar

Sinds 1 juni jl. zijn wij aangesloten bij de Associatie van Wijndocenten (AWD). Dit is een groep van ervaren en onafhankelijke wijndocenten door heel Nederland. Wij zijn geselecteerd op basis van onze kennis van wijn, passie voor wijn en professionaliteit en uiteraard onze wijncursussen van hoge kwaliteit.

Samen met de andere wijndocenten wisselen wij ideeën en wijnervaringen uit én onze cursussen zijn ook te vinden op de site van de Associatie van Wijndocenten.


Saalhof29 mei a.s. Lente-excursie Wijngaard Saalhof

Kom ook genieten van lekkere lentewijnen!

Kom genieten van het voorjaar bij onze lente-excursie op zondag 29 mei a.s. van 16.00 tot 18.00 uur bij Wijngaarde Saalhof in Wognum. Je krijgt een rondleiding door de wijngaard en de wijnmakerij en daarna is er een uitgebreide proeverij met bijpassende gerechtjes.Voor de liefhebbers wordt er in het restaurant nog een ‘Bourgondisch’ viergangenmenu verzorgd.

Kosten voor de Lenteproeverij zijn € 40,- p.p. excl. diner. Dit mag je niet missen!

Wil je ook genieten tijdens de Lente-excursie? Stuur dan een mail naar: info@wijneducatienederland.nl


 Ook een keer een (champagne)proeverij? Neem dan  contact met ons op!

Wilt u met een groep collega’s, familie of vrienden een keer iets anders dan anders? Wijneducatie Nederland geeft verschillende proeverijen geheel afgestemd op uw wensen. Op locatie of lekker bij u thuis aan de keukentafel. Van een wijn/spijs avond, een champagneproeverij incl. sabreren tot een complete wijnproeverij voor een bedrijfs- of familiefeest.

Voorbeeld van een Champagneproeverij

Neem contact met ons op voor meer informatie


 Hermitage_LogoSamenwerking Wijneducatie Nederland met Wijnkoperij de Hermitage

Wij gaan de wijncursussen verzorgen!

Vanaf januari 2016 verzorgt Wijneducatie Nederland de cursussen bij Wijnkoperij de Hermitage. Dit is een mooie locatie in het hart van Amsterdam! Wij gaan hier verschillende opleidingen geven: van SDEN 2 en 3 tot verschillende themaworkshops.

Op 17 maart start de SDEN 3 (Wijnbrevet) cursus voor de gevorderde wijnliefhebbers. U kunt uzelf hiervoor nog aanmelden!


Workshop Italiaanse Wijn

Speciaal voor liefhebbers van Italiaanse wijn!

In 3 avonden je kennis van Italiaanse wijn uitbreiden en proeven van al het moois dat Italië te bieden heeft. Met veel aandacht voor wijn en spijs. Zowel voor de beginnende als de meer gevorderde wijnliefhebber.

De workshop start 23 mei 2016 en wordt gegeven in het sfeervolle restaurant Bijna Thuis in het centrum van Bussum door registervinoloog Caroline Cocheret de la Morinière. U kunt uzelf hiervoor al opgeven!

Klik hier voor meer informatie en aanmelden


 foto_wijnproeven in de AhrWIJNCURSUS SDEN 3
9 avonden, start 5 april 2016

Start deze lente met je Wijnbrevet!

Na negen avonden kan je jezelf een echte wijnkenner noemen! Deze cursus is bedoeld voor wijnliefhebbers en wijnprofessionals die al een redelijke kennis van wijn hebben. We proeven blind meer dan 80 wijnen uit alle belangrijke wijngebieden en van heel veel verschillende druivenrassen. Deze cursus leidt op voor het landelijk erkende examen Wijnbrevet (niet verplicht).

SDEN 3 (Wijnbrevet) start 5 april 2016 in Bussum door registervinoloog Caroline Cocheret de la Morinière.


Bussum_1Wijncursus SDEN 2
Start maandag 21 maart 2016

In 5 avonden je Wijnoorkonde!

Deze wijncursus is bij uitstek geschikt voor beginnende wijnliefhebbers die meer willen weten van wijn en de wondere wijnwereld. Aan het einde van de 5 avonden beschikt u over een gedegen basiskennis. Het kopen van wijn, uitkiezen van wijn in restaurants en het combineren van wijn/spijs zal u na de cursus gemakkelijker afgaan en meer plezier bezorgen.

SDEN 2 start 21 maart 2016 en wordt gegeven bij restaurant Bijna Thuis door registervinoloog Caroline Cocheret de la Morinière. Klik hier voor meer informatie


SDEN_wijn2Wijziging SWEN in SDEN per 1 januari 2016

De Stichting Wijnonderwijs Nederland (SWON) is verantwoordelijk voor het opstellen van de richtlijnen voor de examens voor het wijnonderwijs in Nederland. Met ingang van 1 januari 2016 komen hiervoor nieuwe richtlijnen met als doel verhoging van de transparantie en de kwaliteit.

De naam van de SWEN-cursussen wordt gewijzigd in SDEN, dat staat voor Stichting Dranken Examens Nederland. Hieronder vallen straks niet alleen de opleidingen en examens op het gebied van wijn, maar ook van bier en gedistilleerd.

De inhoud van de cursussen wijzigt overigens niet en ook blijven de oude diploma’s gewoon geldig. Kijk voor meer informatie: www.sden.nl. Alleen zal het lastig wennen zijn aan de uitspraak van SDEN!


foto_wijngaard Ahr.2

Wijnreis Ahrtal Duitsland – November 2015

Het Ahrtal in Duitsland ligt er deze zondag prachtig bij. De zon schijnt op de wijngaarden in herfstkleuren en aan de andere kant van de rivier zijn de bomen nog uitbundiger van kleur. De vorige keer was het 35 graden, maar nu is het -met een temperatuur van een graad of veertien- prima mogelijk om nog even lekker buiten op een terras in de zon te lunchen. Ik ben hier met een groep vinologen om een aantal toonaangevende wijnproducenten te bezoeken. Lees hier het volledige reisverslag