Wijncursus SDEN 2 (Wijnoorkonde) Laren – Start 4 juni 2024

Voor wie?

Wijncursus voor beginnende wijnliefhebbers die meer willen weten van wijn en de wondere wijnwereld. Aan het einde van de 5 avonden beschikt u over een gedegen basiskennis. Het kopen van wijn, uitkiezen van wijn in restaurants en het combineren van wijn/spijs zal u na de cursus gemakkelijker afgaan en meer plezier bezorgen. De cursus voldoet aan de eisen die gesteld zijn door de Stichting Dranken Examens Nederland (SDEN) voor het niveau 2. Na afloop van deze vijf leerzame en waarschijnlijk ook gezellige avonden, kunt u het landelijke erkende SDEN 2 (Wijnoorkonde) examen doen in Maarn. De examenprijs bedraagt 85 euro en u kunt zich hier inschrijven. Dit examen is niet verplicht.

Wanneer en hoe laat?

Dinsdag 4, 11, 18, 25 juni en 2 juli 2024 , van 19.00 uur tot ongeveer 22.30 uur.

  1. Korte geschiedenis van wijn en wijnbouw, wijnbereiding, Frankrijk (Champagne, Elzas, Bourgogne)
  2. De wijnbouw, wijnbereiding en wijnwetgeving, Frankrijk (Rhône, Provence, Languedoc, Zuid-West Frankrijk, Bordeaux, Loire)
  3. Spanje en Portugal
  4. Duitsland, Oostenrijk en Italië
  5. Verenigde Staten, Argentinië, Chili, Australië, Nieuw-Zeeland, Zuid-Afrika

Waar?

De sfeervolle locatie Hart van Laren (Brink 29, 1251KT te Laren). Centraal in ‘t Gooi gelegen en goed bereikbaar vanuit Amsterdam, Hilversum, Laren, Huizen, Blaricum, Weesp, Almere en Naarden. U kunt voor de deur parkeren.

Wat?

Verdeeld over de 5 lesavonden proeven we minimaal 40 wijnen die aansluiten bij de op dat moment te behandelen theorie. Tijdens de lessen ligt de nadruk op het proeven van de wijnen. De wijn in het glas is telkens het uitgangspunt. Aan de hand daarvan behandelen we steeds verschillende thema’s als:

  • waarom smaakt deze wijn zoals hij smaakt
  • wat eten we bij deze wijn en waarom
  • wat kunnen we aflezen aan het etiket van deze wijn
  • een proefnotitie maken
  • welke wijnen vinden we nog meer in dit gebied

Docent

Caroline Cocheret, Register Vinoloog en winnaar Grand Prix Saint Hubert 2012, in teamverband.

Caroline is Magister Vini in opleiding. Het diploma Magister Vini is het hoogste Nederlandse professionele wijndiploma. Op dit moment zijn er slechts negen wijnprofessionals die dit diploma behaald hebben.

Studiemateriaal

Het boek ‘Opstap naar de wijn’ van Michel van Tuil. Dit lesboek kost 25,95 euro en is inbegrepen bij de cursusprijs.

Kosten en Inschrijving 

€295,- incl. btw en het lesboek. Na inschrijving ontvangt u van ons per e-mail een bevestiging en factuur. U kunt uzelf inschrijven door onderstaand formulier in te vullen.

Wilt u zich niet inschrijven maar heeft u een vraag over de cursus? Neem dan contact op via het contactformulier.

U krijgt na het verzenden van het inschrijfformulier een bevestiging per e-mail. Let op: deze kan in uw spam terecht komen.