Wijnworkshop Italiaanse wijnen (3 avonden) Amsterdam – Start 7 februari 2020

Voor wie?

Voor liefhebbers van Italiaanse wijnen. Het is een wijncursus die interessant is voor zowel gevorderde wijnliefhebbers als de beginnende wijndrinker.

Wanneer en hoe laat?

Op 7, 14 en 21 februari 2020 van 19.30 uur tot 22.30 uur.

Waar?

Wijnkoperij de Hermitage D-Vine; KNSM-laan 293, Loods 6, 1019 LE AMSTERDAM
Mooie locatie in het hart van Amsterdam!

Wat?

We proeven elke avond blind minimaal 10 wijnen uit de gebieden die we op dat moment behandelen. Per gebied bespreken we geschiedenis, wetgeving, druiven, wijnstijlen, klimaat en bodem. Bij de wijnen die we proeven duiken we wat dieper in op de vinificatie, oftewel wijnbereiding, en de invloed daarvan op de smaak. Aan de hand daarvan ontvangt u ook enkele wijn/spijs suggesties. Op tafel staan elke avond verschillende huisgemaakte hapjes. We raden u aan voorafgaand aan de wijnavond een lichte maaltijd te nuttigen.

  • Avond 1 Noord-Italië: Piemonte, Veneto, Alto-Adige, Friuli-Venezia Giulia
  • Avond 2 Midden-Italië: Toscane, De Marken, Umbrië, Abruzzen
  • Avond 3 Zuid-Italië en de eilanden: Sicilië, Sardinië, Puglia, Basilicata, Campania

Docent

Caroline Cocheret, Register Vinoloog en winnaar Grand Prix Saint Hubert 2012, in teamverband.

Caroline is Magister Vini in opleiding. Het diploma Magister Vini is het hoogste Nederlandse professionele wijndiploma. Op dit moment zijn er slechts negen wijnprofessionals die dit diploma behaald hebben.

Kosten en inschrijving

165 euro, inclusief btw en speciaal door Wijneducatie Nederland ontwikkeld cursusmateriaal. In overleg is het mogelijk om 1 of 2 avonden mee te doen. De kosten bedragen dan 60 euro per avond. Na inschrijving ontvangt u van ons per e-mail een bevestiging en factuur. U kunt uzelf inschrijven door onderstaand formulier in te vullen. TIP: ook leuk om cadeau te geven!

Wilt u zich niet inschrijven maar heeft u een vraag over de cursus? Neem dan contact op via het contactformulier.

U krijgt na het verzenden van het inschrijfformulier een bevestiging per e-mail. Let op: deze kan in uw spam terecht komen.