Wijnworkshop Spaanse en Portugese wijnen (2 avonden) Laren – Voorjaar 2023

Op veler verzoek verzorgt Wijneducatie Nederland nu ook een workshop Spanje en Portugal. We proeven van alles wat dit mooie Iberische schiereiland te bieden heeft op het gebied van wijn en spijs.

Voor wie?

Voor liefhebbers van Spaanse en Portugese wijnen, zowel voor gevorderde wijnliefhebbers als de beginnende wijndrinker.

Wanneer en hoe laat?

De data voor de wijnworkshop worden z.s.m. bekend gemaakt.

Waar?

De sfeervolle locatie Hart van Laren (Brink 29, 1251KT te Laren). Centraal in ‘t Gooi gelegen en goed bereikbaar vanuit Amsterdam, Hilversum, Laren, Huizen, Blaricum, Weesp, Almere en Naarden. U kunt voor de deur parkeren.

Wat?

We proeven elke avond blind minimaal 10 wijnen uit de gebieden die we op dat moment behandelen. We bespreken de geschiedenis, wetgeving, druiven, wijnstijlen, klimaat en bodem. Bij de wijnen die we proeven duiken we wat dieper in op de vinificatie, oftewel wijnbereiding, en de invloed daarvan op de smaak. Aan de hand daarvan ontvangt u ook enkele wijn/spijs suggesties. Op tafel staan elke avond verschillende huisgemaakte hapjes. We raden u aan voorafgaand aan de wijnavond een lichte maaltijd te nuttigen.

  • Avond 1 Spanje
  • Avond 2 Portugal

Docent

Caroline Cocheret, Register Vinoloog en winnaar Grand Prix Saint Hubert 2012, in teamverband.

Caroline is Magister Vini in opleiding. Het diploma Magister Vini is het hoogste Nederlandse professionele wijndiploma. Op dit moment zijn er slechts negen wijnprofessionals die dit diploma behaald hebben.

Kosten en inschrijving

110 euro, inclusief btw en speciaal door Wijneducatie Nederland ontwikkeld cursusmateriaal. Na inschrijving krijgt u van ons per e-mail een bevestiging en factuur. U kunt uzelf inschrijven door onderstaand formulier in te vullen.

Wilt u zich niet inschrijven maar heeft u een vraag over de workshop? Neem dan contact op via het contactformulier.

TIP: ook leuk om kado te geven!

U krijgt na het verzenden van het inschrijfformulier een bevestiging per e-mail. Let op: deze kan in uw spam terecht komen.